Do miski wrzucamy pokrojone mięso, dodajemy paprykę, pieprz, pastę czosnkowo-imbirową, sól oraz mąkę kukurydzianą. Wbijamy jajko i wszystko razem dokładnie mieszamy. Mięso marynujemy przez godzinę w lodówce.
Zamarynowane kawałki mięsa smażymy partiami w rozgrzanym głębokim oleju. Czas smażenia to ok. 4 minuty ( wyjmujemy jeden kawałek i sprawdzamy, czy mięso jest w środku usmażone ) Osączamy na papierowym ręczniku.
Na patelni rozgrzewamy 1 łyżkę oleju. Wrzucamy ziarna kminu, smażymy dla wydobycia aromatu, dodajemy posiekany czosnek i imbir, pocięte papryczki chili oraz liście curry, wszystko smażymy mieszając.
Dodajemy mieloną kolendrę, mielone chili oraz lekko rozcieńczony wodą jogurt, wrzucamy usmażonego kurczaka, wszystko razem mieszamy. Smażymy, aż jogurt zostanie wchłonięty przez mieso.
Skrapiamy sokiem z cytryny
Możemy przybrać posiekanymi listkami kolendry.
Recipe by Kuchnia indyjska - Odkryjmy nowe smaki! at https://smak-indii.pl/kurczak-65-chicken-65