Jogurtowy dip z ogórkiem i miętą (Cucumber-mint Raita)
 
Składniki/Ingredients:
  • 200 gramów jogurtu naturalnego
  • 1 duży ogórek
  • 10-15 listków mięty
  • szczypta mielonego kminu rzymskiego
  • szczypta chili
  • szczypta soli (można użyć soli kala namak)
Przygotowanie/Preparation:
  1. Ogórek obieramy, przekrawamy wzdłuż, łyżeczką usuwamy pestki, następnie ścieramy na tarce o dużych oczkach.
  2. Starty ogórek odciskamy z soku.
  3. Miętę drobno kroimy.
  4. Do jogurtu dodajemy ogórek i miętę, mieszamy, solimy do smaku.
  5. Posypujemy kminem i chili.
  6. Wkładamy na godzinę do lodówki.
Recipe by Kuchnia indyjska - Odkryjmy nowe smaki! at https://smak-indii.pl/jogurtowy-dip-z-ogorkiem-mieta-cucumber-mint-raita