W naczyniu mieszamy pieprz, sól, kurkumę i sok z cytryny, dodajemy kawałki ryby, mieszamy, zostawiamy do zamarynowania na około 30 minut.
Cebulę kroimy w piórka, papryczki chili rozcinamy i usuwamy pestki, pomidory kroimy w plasterki.
Na patelni rozgrzewamy olej, zamarynowaną rybę obsmażamy przez chwilę z obu stron, wyjmujemy.
Na olej wrzucamy następnie gorczycę, cynamon, kardamon i goździki, smażymy, aż gorczyca zacznie strzelać, dodajemy pokrojoną cebulę, smażymy. Kiedy cebula zeszkli się, dodajemy pastę czosnkowo-imbirową, papryczki chili i liście curry, smażymy przez minutę mieszając.
Wlewamy mleko kokosowe, dodajemy rybę i pokrojone pomidory, dusimy wszystko pod przykryciem przez około dziesięć minut.
Solimy do smaku.
Recipe by Kuchnia indyjska - Odkryjmy nowe smaki! at https://smak-indii.pl/kokosowe-curry-rybne-fish-molee