Wątróbkę kroimy w kostkę, zalewamy szklanką wody z dwiema łyżkami octu, zostawiamy na około pół godziny. Odlewamy wodę, kilkukrotnie przepłukujemy.
Cebulę kroimy w cienkie paski.
Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy nasiona gorczycy, kiedy zaczną "strzelać", dodajemy pokrojoną cebulę.
Kiedy cebula się lekko przyrumieni, dodajemy pastę czosnkowo-imbirową i liście curry, smażymy przez około 1 minutę, mieszając.
Dodajemy sproszkowane przyprawy: kurkumę, kolendrę, koper włoski i chili, smażymy przez chwilę.
Wrzucamy wątróbkę, chwilę obsmażamy na dużym ogniu, mieszając, potem dodajemy pół szklanki wody, zmniejszamy ogień, przykrywamy i dusimy przez około 15 minut.
Dodajemy pieprz, solimy do smaku, smażymy chwilę bez przykrycia, aby odparował nadmiar wody. Powinna pozostać niewielka ilość gęstego sosu.
Recipe by Kuchnia indyjska - Odkryjmy nowe smaki! at https://smak-indii.pl/curry-z-watrobki-jagniecej-kaleji-curry