Jogurtowy dip z awokado (Avocado Raita)
 
Składniki/Ingredients:
  • 2 dojrzałe owoce awokado
  • 1 średnia cebula
  • 1 pomidor
  • 1 zielona papryczka chili
  • kilka gałązek liści kolendry
  • 1 łyżeczka mielonego kminu
  • sok z połówki cytryny
  • sól do smaku
  • 150 gramów jogurtu naturalnego
Przygotowanie/Preparation:
  1. Awokado rozcinamy, usuwamy pestkę, obieramy ze skórki. Miąższ awokado rozgniatamy na papkę.
  2. Drobno siekamy cebulę, pomidory, chili i kolendrę.
  3. Dodajemy wszystkie składniki do rozgniecionego awokado i dokładnie mieszamy.
  4. Schładzamy w lodówce.
Recipe by Kuchnia indyjska - Odkryjmy nowe smaki! at https://smak-indii.pl/jogurtowy-dip-z-awokado-avocado-raita