przykładowy zestaw przypraw do ciasta, można modyfikować według własnych upodobań:
1/2 łyżeczki mielonego kminu
1/2 łyżeczki mielonej kurkumy
1/2 łyżeczki ziaren czarnuszki
gałązka zielonej kolendry
szczypta chili
olej do smażenia
Przygotowanie/Preparation:
Do mąki dodajemy proszek do pieczenia, sól i ulubione przyprawy. Dolewając wody, robimy ciasto o konsystencji ciasta na naleśniki.
Cebulę kroimy w cieniutkie piórka.
Pokrojoną cebulę dodajemy do ciasta, wszystko mieszamy.
Na rozgrzany na patelni olej nakładamy łyżką porcje cebuli w formie niewielkich placuszków i smażymy je po 3 - 4 minuty z każdej strony na złoty kolor. Odsączamy na papierowym ręczniku.
Recipe by Kuchnia indyjska - Odkryjmy nowe smaki! at https://smak-indii.pl/placuszki-cebulowe-onion-bhaji