Jogurtowy dip z awokado – indyjska wersja guacamole Drukuj/Print Jogurtowy dip z awokado (Avocado Raita) Składniki/Ingredients: 2 dojrzałe owoce awokado 1 średnia cebula 1 pomidor 1 zielona papryczka chili kilka gałązek liści kolendry 1 łyżeczka mielonego kminu sok z … Czytaj dalej
Kategoria: Sałatki i dipy
Orzeźwiający sos hari, zniewalający aromatem świeżej kolendry i mięty jest bardzo popularnym dodatkiem do różnego rodzaju przekąsek kuchni indyjskiej. Bardzo prosty w przygotowaniu, świetnie sprawdza się na przykład jako dip podawany z czipsami kukurydzianymi. 5.0 from 1 reviews Drukuj/Print Sos … Czytaj dalej
Chutney, czyli coś w rodzaju konfitury przygotowywanej z owoców lub warzyw przyprawianej na słodko-kwaśno i najczęściej ostro, jest ważnym składnikiem kuchni indyjskiej. Sos taki może być używany w charakterze dipu do maczania w towarzystwie różnych przekąsek lub występować jako dodatek … Czytaj dalej