Chlebki czapati ( chapati ) są bardzo ważnym składnikiem kuchni indyjskiej, serwowane są jako dodatek do większości dań. Oto przepis jak zrobić chapati: Proporcje na 12 sztuk: Drukuj/Print Chlebki czapati ( Chapati ) Składniki/Ingredients: 2 szklanki mąki najlepiej pełnoziarnistej … Czytaj dalej
Kategoria: Dania wegetariańskie
Ryż z kminem ( Jeera rice ) – popularna potrawa z północnych Indii, bardzo prosta w przygotowaniu, przyrządzana jako codzienne danie z ryżu. Drukuj/Print Ryż z kminem ( Jeera Rice ) Składniki/Ingredients: 1 szklanka ryżu basmati 2.5 szklanki wody … Czytaj dalej
Bonda z ziemniaków ( Aloo bonda ) – popularna przekąska w postaci kulek z ciasta z nadzieniem na bazie ziemniaków. Bondy występują w wielu wariantach, każdy może eksperymentować z doprawieniem nadzienia na swój własny sposób. Oto przepis na klasyczne aloo … Czytaj dalej
Nadzienie do bond ze składników łatwo dostępnych w Polsce: Drukuj/Print Bonda z ziemniaków ( wersja z łatwo dostępnymi składnikami ) Składniki/Ingredients: 3 – 4 ziemniaki 2 małe zielone chili lub 1/2 łyżeczki sproszkowanego chili 1/2 łyżeczki przyprawy garam masala … Czytaj dalej
Cebulowe placuszki zwane bhaji są bardzo popularną przekąską kuchni indyjskiej. Szybkie i łatwe w przygotowaniu mogą urozmaicić także Twój jadłospis. 4.0 from 2 reviews Drukuj/Print Placuszki cebulowe ( Onion Bhaji ) Składniki/Ingredients: 2 duże cebule 1 szklanka mąki z … Czytaj dalej